GASTen – skicka in ditt bidrag

Ni känner väl till studenttidningen GASTen? Tidningen publicerades i flertal år i fysisk format, och har existerat på GASTS hemsida senaste åren i digialt bloggformat.

Alla nuvarande och tidigare studenter på historiska institutionen kan skicka in artiklar till GASTen. Vi söker i första hand artiklar med anknytning till något av historiska institutionens ämnen. Dessa kommer att peer-reviewas av våra faktagranskare inom respektive ämne. Den som önskar medverka men inte känner sig redo för att skriva en vetenskaplig text, är välkommen att lämna in krönikor, seriestrippar, redogörelser av exkursioner eller andra reportage som kan vara av intresse för GASTs medlemmar.

En artikel i GASTen är ett bra sätt att slipa sina skrivfärdigheter. Vi ser fram emot alla era texter och tankar, och önskar att de skickas in till redaktionen@gastgu.se för att få publiceras i höstens upplaga; HT-2020. Deadline just nu är 30 Juni. 

Format: Texten ska skickas som oformaterad textdokument. Typsnittet Times New Roman, 12p. Omfånget bör ligga mellan 1-10 A4 sidor inklusive referenser. Har ni bilder och figurer ska dessa räknas in i sidomfånget men skickas separat. Bilderna ska vara stora och högupplösta (upplösning 300 ppi, vi hjälper er vid behov). Markera var i texten ni önskar placera bilderna. Kom ihåg att skriva figur- och bildnummer, eventuell bildtext, samt källhänvisning till bilderna. För de vetenskapliga artiklarna gäller att fotnoterna ska vara enligt ESCIs fotnotsystem (en smidigare variant av Oxfordsystemet). Guide för ESCI hittar du här.

Vi tar gladeligen emot alla former av frågor och funderingar inför, under och efter ert arbete! Må gott, var klok, vi hörs!

Redaktionen