Deadline 31 augusti 2020

Det finns fortfarande tid att delta i GASTEN HT2020.
Tveka inte utan skicka in din artikel senast den 31 augusti. 

Vi söker i första hand vetenskapliga artiklar inom ämnesområdena historia, arkeologi, och antikens kultur och samhällsliv, men även övriga ämnesrelaterade artiklar, samt krönikor, seriestrippar, redogörelser för exkursioner, recensioner, bilder, eller reportage som kan vara av intresse för GASTs medlemmar.

Att skriva för GASTEN är ett bra sätt att öva upp sina skrivfärdigheter. Att tillgängliggöra sin forskning  är en del av den akademiska processen, så ni som skriver uppsats – passa på att skriv en artikel på ämnet också.

Redaktionen ser fram emot alla era texter och tankar, och önskar att de skickas in till redaktionen@gastgu.se

Observera att vetenskapliga artiklar ska innehålla referenser och kommer att faktagranskas.

Format:

Texten ska skickas oformaterad. Typsnittet Times New Roman, 12p. Omfånget bör ligga mellan 1–10 A4 sidor inklusive referenser. Har ni bilder och figurer ska dessa räknas in i sidomfånget men skickas separat. Bilderna ska vara stora och högupplösta (upplösning 300 ppi, vi hjälper er vid behov). Markera var i texten ni önskar placera bilderna. Kom ihåg att skriva figur- och bildnummer, eventuell bildtext, samt källhänvisning till bilderna. För de vetenskapliga artiklarna gäller referenser enligt Harvard.

Vi tar gladeligen emot alla former av frågor och funderingar inför, under och efter ert arbete! Må gott, var klok, vi hörs!

Redaktionen