Medlemsaktiviteter

Gast är en medlemsdriven förening och aktiviteter ordnas efter medlemmarnas önskemål. Vill du engagera dig eller har förslag, tips eller önskemål på aktivitet så kontakta gärna styrelsen. Vi nås enklast här.

Fester

Varje terminsstart går GASTs insparksfest av stapeln. Där välkomnas nya studenter på historiska institutionen till föreningen. På våren står GAST också värd för en vårfest och vid höstterminens slut anordnas en julfest.

Pubkväll

Första onsdagen varje månad är det Pubkväll. Då samlas vi på vår stampub StageDoor för att umgås över en bit god mat och dryck.

Film- och Spelkväll

vi ordnar regelbundet film- och spelkvällar. Håll utkik på Facebook och Instagram för datum.
Har du önskemål eller förslag på film, eller spel så är det bara att ta kontakt med styrelsen. Vi nås enklast här.

Föreläsningskvällar

Genom åren har olika föredragshållare gästat GAST och hållit intressanta föredrag för gastarna följt av frågestund och samkväm.
Håll utkik på Facebook och Instagram för event. Om du är intresserad av att hålla föredrag, eller har tips på en föreläsare du skulle vilja se är du välkommen att kontakta styrelsen här eller på Facebook.

Temadagar med öppna föreläsningar

2019 ordnade GAST en större temadag med öppna föreläsningar. Det aktuella temat var Medelhavsarkeologi och eventet blev både uppskattat och välbesökt. Hösten 2020 skulle nästa temadag gå av stapeln. Dock tvingades den ställas in på grund av Covid 19. Nu siktar vi mot hösten 2021 då vi förhoppningsvis kan upprepa succén med ett nytt tema.

Gastresan

GAST brukar varje år ordna en större resa med gemensamma aktiviteter. Senaste resan Gick till Oslo där bland annat Vikingaskeppsmuséet, Historiska muséet, och Kon-Tiki-muséet besöktes av glada gastar. Dessa resor brukar vara mycket populära och har begränsat med platser. Först till kvarn gäller så håll utkik på Facebook och Instagram. Här kan man läsa mer om den senaste resan.

Workshops

Genom åren har ett flertal uppskattade workshops genomförts. Exempelvis har Gast gästats av en flintsmed som lärde ut konsten att knacka flinta. Har du förslag eller önskemål på lämpliga workshops så kontakta gärna styrelsen. Vi nås enklast här.

Utflykter

Genom åren har Gast ordnat ett flertal mindre utflykter. En sådan utflykt kan till exempel vara att göra ett gemensamt muséibesök, en kortare resa till ett event, eller en kombinerad roadtrip till västkustens kulturlämningar med bad och grillning. Allt efter medlemmarnas önskemål. Har du förslag eller önskemål så kontakta gärna styrelsen här!

Doktorandkvällar

info kommer

Uppsatsskrivarverkstad

info kommer